Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbakelse/Chokladcheesecake

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mäktig tårta som med fördel tillagas dagen innan servering. Receptet kommer från en lchf-kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Choklad med lägre kakaohalt ger en sötare anrättning. Jag tillsatte istället lite mera vaniljsocker och 2 msk strösocker, för jag ville ha lite mindre syrlig smak.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform. Hacka nötterna fint och blanda med det smälta smöret. Fördela i botten på formen och grädda mitt i ugn tills ytan är gyllenbrun.
  3. Smält chokladen i värmebad eller mikron. Spara lite av chokladen till garnering.
  4. Dela gulor från äggvitor och vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden styv i en skål för sig och vispa till sist äggulorna med osten, vanilj och eventuellt socker i en tredje skål. Blanda försiktigt den något avsvalnade chokladen med hälften av grädden. Rör fösiktigt med en slickepott tills det blandar sig helt. Vänd ner resterande grädde, därefter ägg- och ostblandningen och till sist de gårt vispade vitorna i smeten. Rör försiktigt ihop tills det blandat sig helt.
  5. Häll chokladsmeten ovanpå nötbotten och ställ i kyl över natten. Vill du ha mer glasskaraktär går det bra att frysa tårtan, men inför servering tinas den svalt minst ett par timmar. Garnera med choklad riven på rivgärn eller med osthyvel.
  6. Denna tårta går lika bra att göra i små portionsformar.

Kommentarer (2)

  • MammaIrene 24 maj 2009

    Helt klart godkänd! Särskillt ihop med varma hallon o vispad grädde, den snuddar faktiskt vi femma, men du får en väldigt stark 4 för detta fina recept! Tack!

  • KatjaT 21 juli 2011

    Tog i lite hermasates men det smakade inte gott :-( Trist för den såg himla god ut så nästa gång struntar jag i sockret :-P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.