Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ankis chokladbakelser

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Världens godaste, och för sin smak lättaste, bakverk inom chokladväg. Extremt socker- och fettrika men precis lika goda som de är beroendeframkallande. Gör en dubbel sats direkt, för säkerhets skull!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop. Häll upp smeten i bullformar av aluminium och grädda 15 minuter, inte mer. Kakorna ska inte se färdiga ut. Medan kakorna gräddas görs glasyren.
  3. Låt alla ingredienserna till glasyren koka ihop tills de tjocknat lite. Glasyren ska fortfarande vara ganska lös, den tjocknar när den kallnar.
  4. Ta ut kakorna ur ugnen och låt plåten falla ner på bänken så kakorna sjunker ihop lite. Häll glasyr i mitten av kakorna. Sätt genast in i frysen där de får stelna. Äts halvtinade eller direkt från frysen.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • sophie_hu 2 april 2008

    jätte goda!

  • PethraD 19 juli 2009

    Familjemedlemmarna gillar dessa skarpt! Är godast direkt från frysen. För min del är de lite för sliskiga, men är ensam om den åsikten.

  • MickanTZ 6 augusti 2009

    Sjukt goda! ÄLSKAR dessa och finns absolut inget godare när det gäller onyttigheter! Helt perfekta

  • johanna-73 19 oktober 2009

    Suuuuper goda. Ni som inte provat dessa, gör det.

  • Okänd 20 februari 2010

    MUUUMMS!!! BETYG : 5/5

  • Claristar 12 mars 2010

    Dessa är jättegoda :-D Jag som älskar choklad kommer göra dessa igen.

  • EliinAnderssson 12 juni 2010

    gud vad goda! smasken.... 5/5 självklart!!!

  • Caz_ 5 september 2010

    Jag ääälskar choklad så dessa passar mig perfekt :) Tyckte att glasyren smakade alldeles för mycket smör bara så det minskar jag nog till nästa gång!

  • loweee 9 augusti 2011

    Fan va diskusting, detta va fan asbajsäckligt. Smakar tvål och ser ut som torkat bajs med bajsglasyr

  • Kakan1986 12 september 2011

    Oj då, jag undrar om jag ska gå på de 8 positiva kommentarerna eller 1 extremt negativ kommentar... Inget svårt val för mig. Sparas och ska bakas och kommer antaglugen älskas, men det återkommer jag om ;-)

  • majsansson 31 maj 2012

    Tack för receptet. Jag tror att detta receptet var ett sådant recept som vissa inte alltid lyckas med (men det gjorde definitivt vi). Dessutom så hittade jag ett till recept, som är likadant som också heter \"Ankis chokladbakelser\", av en inaktiv medlem, men det receptet har också fått en väldigt dålig kommentar, men det var inte samma persom som hade skrivit den dåliga kommentaren på denna sidan... underligt... men av oss här hemma så får du 5/5 ☆

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.