Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbisivier

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Underbara och lättgjorda chokladbiskvier som imponerar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan med fint rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet. Spritsa eller klicka ut smeten till små kakor på bakplåtspapper – ca 3 cm i diameter. Grädda biskvibottnarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svala något innan de lossas från pappret.
  2. Vispa ihop smör, florsocker och kakao. Det ska bli fluffigt, så använd elvisp. Spritsa eller bred ut krämen på biskviernas undersida. Ställ in i kylskåp ett tag så att de blir kalla.
  3. Smält choklad och kokosfett/matolja. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna i kylskåp. För att få ett tjockare chokladtäcke kan man doppa två gånger.

Kommentarer (6)

  • festklasse 10 maj 2012

    åh chokladbiskvier kan ju vara bland det godaste som finns! Nu ska det allt bli baka utav! :)

  • annknu01 11 maj 2012

    Oj, vilka fina, ser ut som de är gjorda på konditori!

  • charlins 12 maj 2012

    Jättegoda, Rekomenderas varmt.

  • rosatalo 17 maj 2012

    Tänk att det var så lätt att göra biskvier, det trodde jag inte. Mycket gott. Tyckte bara att det var lite svårt att få fyllningen att räcka till. Kan ju bero på glupskhet, men nästa gång gör jag 1 1/2 sats fyllning så man slipper skrapa, kastar hellre lite om det blir över.

  • MillionDollarBaby 29 oktober 2012

    Tack snälla för alla fina kommentarer! :)

  • IdaKonig 24 april 2014

    Jättebra recept! Enkelt o smidigt för att vara en lite ''lyxigare'' kaka! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.