Underbara och lättgjorda chokladbiskvier som imponerar!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan med fint rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet.
Spritsa eller klicka ut smeten till små kakor på bakplåtspapper – ca 3 cm i diameter.
Grädda biskvibottnarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svala något innan de lossas från pappret.
- Vispa ihop smör, florsocker och kakao. Det ska bli fluffigt, så använd elvisp.
Spritsa eller bred ut krämen på biskviernas undersida. Ställ in i kylskåp ett tag så att de blir kalla.
- Smält choklad och kokosfett/matolja. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna i kylskåp. För att få ett tjockare chokladtäcke kan man doppa två gånger.
Publicerat den
9 maj 2012
Kommentarer
Skriv kommentar
åh chokladbiskvier kan ju vara bland det godaste som finns! Nu ska det allt bli baka utav! :)
Oj, vilka fina, ser ut som de är gjorda på konditori!
Jättegoda, Rekomenderas varmt.
Tänk att det var så lätt att göra biskvier, det trodde jag inte. Mycket gott. Tyckte bara att det var lite svårt att få fyllningen att räcka till. Kan ju bero på glupskhet, men nästa gång gör jag 1 1/2 sats fyllning så man slipper skrapa, kastar hellre lite om det blir över.
Tack snälla för alla fina kommentarer! :)
Jättebra recept! Enkelt o smidigt för att vara en lite ''lyxigare'' kaka! :)