Instruktioner
Finfördela mandelmassan i en matberedare eller riv den. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa allt till en pösig smet.
Spritsa eller klicka ut smeten till små runda kakor, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt dem stå på plåten ca 30 min i rumstemperatur.
Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen i 175 grader, ca 10-15 minuter. Låt kallna på plåten. Lossa dem.
Rör matfettet, florsockret och vaniljsockret till en pösig smet. Tillsätt äggulorna, en i taget.
Smaksätt smörkrämen med rom, konjak eller konjaksrom. Bred krämen på kakornas undersida. Forma krämen med en bordskniv så att den får en mjuk rundning. Ställ kakorna ca 30 min. i kylskåpet eller 15 min. i frysen så att de blir riktigt kalla.
Smält chokladen och kokosfettet i en skål i vattenbad i en kastrull på spisen eller mikrovågsugnen på full effekt 1-2 min.
Doppa krämsidan på kakorna i chokladen 2 gånger. Låt chokladen stelna mellan doppningarna.
Förvara biskvierna svalt men helst inte i kylskåpet eftersom chokladen då kan få en matt yta. Biskvierna gåt att frysa. Hållbarhet ca 3 mån. Tina dem långsamt i kyl eller svalskåp.