Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbiskvier i långpanna

(5 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Riktigt enkla och goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet. Bred ut i långpanna och grädda ca 10- 15 minuter i 200 grader varm ugn. Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)
  2. Smörkräm: Rör ihop smör och florsocker. Blanda ner äggulor och kakao. Bred ut krämen på den kalla bottnen. Ställ att stelna i kylen eller frysen.
  3. Garnering: Smält choklad + några droppar matolja. Bred ut den smälta chokladen över kakan. Skär i rutor med varm kniv, annars spricker chokladen.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • charinae 8 maj 2012

    Otroligt goda! Och lätta att göra. Bjöd på jobbet och flera bad om receptet.

  • tjut 30 november 2012

    Vilken storlek på långpanna använder du?

  • thorning 15 januari 2013

    Jag undrar också; vilken storlek på långpannan?

  • Johannahjelm 15 januari 2013

    Jag har använt en 39 x 45cm men även ibland 37 x 25cm, dessa gör att botten blir tjockare och det blir tjockare lager med smörkräm.

  • Kakan1986 1 april 2013

    Enkla att göra och goda att äta :-) Min smet blev inte helt slät och jag bredde ut den på ett bakplåtspapper i en långpanna, täckte inte hela pappret för då hade botten blivit för tunn. En femma i betyg!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.