Enligt mig är dehär de godaste chokladbiskvierna som finns
Instruktioner
- Mal mandeln och blanda med florsockret.
Vispa vitorna till hårt skum, du ska kunna vända bunken upp och ner och skummet ska vara kvar.
- Rör försiktigt ner mjölet och florsockret i äggviteskummet
- Klicka ut på ett bakplåtspapper, storlek avgör du själv, jag brukar göra som fem kronor.
- Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
lossa kakorna från bakplåtspapperet och låt svalna
- Smörkräm, blanda ihop alla ingredienser, lättast är de med elvisp.
vänd sedan de som legat uppåt på bakplåtspapperet neråt och gör en topp på den plana ytan, ställ svalt igen.
- smält chokladen låt den svalna och doppa dom sedan(obs detta moment är kladdigt)
- Ställ svalt sedan när chokladen stelnat är de bara att äta =)
Publicerat den
21 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det ska väl vara att malda mandlarna ska röras ner och inte mjölet(eftersom det inte finns något mjöl i receptet- eller
walissa.helt rätt, =) rörigt av mig sorry
Går det att frysa in såna här? :)
de går jätte bra att frysa in dom =)
Jättegoda kakor blir det av detta recept. För att det inte ska bli så kladdigt när man sätter på chokladen så fryser man kakorna när man satt på smörkrämen. Doppa sedan den frysta kakan i chokladen ....
Hur många blir det om man gör dom som 5 kronor?
Det blir ca 30 stycken =)
Använder en korvtång när kakorna ska doppas i chokladen
Använder en korvtång när kakorna ska doppas i chokladen