Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbollar - lyxiga men inte allt för onyttiga - GI

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Blev så sugen på sött idag, och att få baka lite, så jag slängde ihop ett lite nyttigare recept på chokladbollar, dock inte svårare. Funkar för GI:are och ni andra som inte vill äta allt för mycket socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram smöret så att det blir rumstempererat och koka kaffet så det hinner svalna av.
  2. Blanda smöret, fruktsockret (el. honung), innehållet från vaniljstången, kakaon, havregryn och kaffet med händerna i en bunke. Blanda tills du känner att hela "smeten" är fast och lite kletig, så att det går att rulla bollar av det. Rulla bollar och ställ på ett fat.
  3. Smält chokladen över vattenbad och häll över chokladen på bollarna, så att det täcker dem. Strö sedan över kokos på bollarna och ställ in i kylen. Sen är de ätbara när chokladen stelnat runt om.
  4. Det går så klart att byta ut fruktsocker mot vanligt socker, för den som inte bryr sig om det. Ta då ca ½-1 dl socker.
  5. De blir väldigt mäktiga, så det räcker att ta en när sötsuget är framme! Lycka till, och hoppas ni gillar receptet.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Mistys 4 januari 2012

    Varning.....funkar inte för LCHF ätare. Innehåller både havregryn och fruktsocker ....två big no no!

  • Malinasky 4 januari 2012

    Beror väl på hur seriös man är så klart.. Men lite havregryn är inte speciellt farligt att få i sig, och jag skrev att honung funkar också. Jag vet att det är fruktos i honung med, men honung är ett naturligt alternativ till socker. Klarar man inte av att äta sött alls bör man inte göra det, annars gör det nog inget om man får i sig lite lite honung. Dock smakar inte dessa speciellt sött. Sen kan man ju alltid byta ut havregrynen mot t.ex. nötter istället.

  • Mistys 4 januari 2012

    Grejen är det att du inte kan kalla det LCHF eller rekomendera det som ett LCHF recept om det inte är det. Ingen som äter LCHF äter havregryn, honung eller fruktsocker. Äter man LCHF så ska kolhydratintaget ligga på ca 20gram ej över 50gram /dag. Hela dagsintaget tillgodoses med bara en sån boll. Att det däremot inte är skadligt är en annan diskussion.

  • Malinasky 4 januari 2012

    Nej iofs, det kan jag kanske inte göra, men de är fortfarande nyttigare än att stoppa i sig en godisbit, eller en vanlig chokladboll. Men jag bör ta bort att den passar LCHF.

  • britthallsta 6 januari 2012

    Det var inget LCHF-recept utan ett som går att äta om du äter enl. GI.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.