Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbollar med jordnötssmör

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Jag ersatte margarinet helt med jordnötssmör vilket gjorde att de inte får samma fasta konsistens som vanliga chokladbollar. Vill man ha det så kan man ju ersätta lite av jordnötssmöret med vanligt mjölkfritt margarin. Som ursäkt för att få trycka i mig så många som möjligt, testade jag mig även fram vilket de var godast att rulla i. Tyckte att det behövdes lite knaster i munnen och därför gick kokosen bort. Pärlsocker blev för sött men chokladströssel var perfekt!

Ingredienser

Instruktioner

Krossa jordnötterna i mindre bitar. Blanda alla ingredienser förutom dem som du ska täcka bollarna med. Forma ca. 25 st och rulla dem i kokos, strössel eller pärlsocker. Ställ in i kylen i en timme innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mammamat70 15 januari 2010

    Kanongoda! Men jag uteslöt jornötterna och bytte bara ut margarin mot jodnötssmör. Synd att ingen annan än jag i familjen hann smaka!

  • ladyfox 9 maj 2013

    Låter helt kanon! Har nämligen problem att hitta bra margarin här i japan. har provat massa olika men det blir inte gott. ska defenitivt prova detta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.