Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbomb

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Detta är verkligen chokladälskarens drömtårta! Det räcker med att bara ta en liten bit av den för att stoppa sötsuget. Förbered gärna tårtbottnen dagen innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt grädden och blanda ihop. Blanda och sikta ner bakpulver, kakao och vetemjöl i äggblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Häll den i smeten och rör den jämn.
  3. Smöra och bröa en springform, 16 cm i diameter och 13 cm höjd. Häll smeten i formen och grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Känn med en provsticka för att se om bottnen är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt den svalna i 10 minuter innan formen tas bort. Förvara bottnen i rumstemperatur under plast över natten, eller en stund i kylskåpet så att den smular mindre när den skärs.
  4. Fyllning: Hacka chokladen i mindre bitar. Värm försiktigt grädden i en kastrull på svag värme ( den får inte koka) Tillsätt chokladen och rör tills blandningen blir jämn. Ställ in fyllningen i kylskåp i ca 1 timme tills den blir sval. Vispa sedan fyllningen krämig.
  5. Glasyr: Koka upp grädde och sirap i en kastrull. Hacka chokladen. Tillsätt den och smöret i kastrullen. Låt det smälta och rör glasyren jämn. Sätt in den i kylen i ca 2 timmar så att glasyren kallnar och tjocknar.
  6. Montering: Skär tårtbottnen i 4 delar med en vass kniv. Lägg det översta lagret nedåt på ett tårtfat och bred på 1/3 av fyllningen. Lägg sedan på nästa lager och bred ut fyllning. Fortsätt tills tårtan är färdigmonterad.
  7. Ta fram chokladglasyren ur kylen och bred den över tårtan. Använd gärna en palett och försök att få glasyren jämn. Förvara tårtan i kylskåpet. Servera den gärna med vispad grädde och eventuellt rårörda hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.