Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbräck med polkagrisar

(8 kommentarer)  
Skriv ut

Enkelt godis och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en plåt med aluminiumfolie. Smält den mörka chokladen i en skål över vattenbad. Blanda i 1 tesked olja och rör om. Häll ut den smälta chokladen på plåten. Vicka lite på plåten så att chokladen rinner ut till ett jämnt lager, cirka 3 millimeter tjockt. Ställ in chokladen i kylen att stelna.
  2. Krossa polkagrisarna i en mortel.
  3. Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad. Blanda i 1 tesked olja och rör om. Häll den vita chokladen över den mörka chokladen och vicka på plåten så att den vita chokladen täcker den mörka. Strö över de krossade polkagrisarna. Ställ in plåten i kylen så att chokladen stelnar. Bryt sedan chokladen i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Andersjons 12 december 2008

    Vilket enkelt och bra recept! Det vattnas redan i munnen fast jag inte provat än! Vilken tur att min dotter passerar Gränna på vägen till Dalarna för att fira Jul! Gissa att det står polkagrisar på min önskelista!

  • ida85 17 juni 2009

    åh, det här verkar ju jötte gott ! (: plus att det verkar lätt att göra. Detta kommer jag verkligen att prova på, min pojkvän älskar choklad med polkagris ! :p

  • lindaloppan_olsson 5 december 2009

    Kan bara bekräfta att detta är det perfekta julgodiset. Supergott och Superenkelt! Har tidigare gjort detta, men hade då ingen olja i. Det funkade bra det också.

  • mmarabou 28 december 2009

    Ser att alla berömt receptet...vet inte varför jag misslyckades med det här enkla receptet men blev ingen "bräck"...chokladen blev för mjuk trots att jag förvarade bitarna i kylskåp... :(

  • JesseHare 29 november 2010

    Mumma!!

  • deatheater 23 december 2010

    Jättegott! Påminner i smaken om After Eight.

  • mindy2 29 december 2010

    Enkelt och jättegott!

  • Maithai 3 januari 2011

    Suveränt gott och mkt uppskattat av både stora som små. Enkelt att göra och vackert att se på. En helklar femma! Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.