Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbräck med kaffe och kokos - GI-recept

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Det här är det sista julgodiset som du kan göra, när alla andra sorter är klara. Då finns det oftast lite nötter, lite kokos och annat gott över, som annars skulle gå till spillo. Att göra chokladbräck är ett bra sätt att ta tillvara godsakerna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg aprikoserna i blöt i 10 minuter. Klipp dem sedan i smala strimlor. Hacka nötterna.
  2. Lägg ut ett smörpapper på en ugnsplåt. Hacka chokladen. Smält den på svag värme och rör ner snabbkaffepulvret. Häll chokladen över smörpapperet.
  3. Strö över nötterna, aprikoserna och flingorna. Låt chokladen först svalna och sedan stelna i kyl. Bryt i lagom stora bitar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bodil56 4 december 2008

    Ser gott ut! Ska absolut provas!

  • lissan1952 11 december 2014

    Det verkar smaskigt. Jag ska testa detta i jul. har du provat något annat än aprikoser, då de är ganska söta, så kanske man kan utesluta dem? jag har typ 2 diabetes och försöker undvika sött så mycket det går. Tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.