Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbrownietårta

 
Skriv ut

En fullkomligt gudomlig chokladtårta som jag aldrig tröttnar på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rosta nötterna försiktigt i en långpanna i ugnen eller i en stor, torr stekpanna på spisen, låt svalna lite och hacka sedan nötterna grovt.
  2. Bryt chokladen till kakan i mindre bitar och smält den försiktigt i mikro eller över vattenbad. Smält smöret i mikron eller i en kastrull på spisen. Blanda smöret och chokladen och rör sedan ner sockret. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt och rör ner i chokladsmeten. Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en tjock smet. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 18 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.
  3. Hacka chokladen till glasyren ganska fint. Koka upp grädden med honungen i en kastrull och häll den heta blandningen över chokladhacket. Rör tills all choklad har smält och tillsätt då smöret i mindre bitar. Rör till sist ner konjaken och blanda till en jämn och blank massa. Låt tryffeln stelna, gärna över natten.
  4. Lossa brownien ur formen och lägg den med botten upp på ett bakplåtspapper eller galler. Smält tryffeln lite i mikron i några sekunder och bred den i ett jämnt lager över kakans topp och kanter. Förvara kallt tills servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.