En fullkomligt gudomlig chokladtårta som jag aldrig tröttnar på.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Rosta nötterna försiktigt i en långpanna i ugnen eller i en stor, torr stekpanna på spisen, låt svalna lite och hacka sedan nötterna grovt.
- Bryt chokladen till kakan i mindre bitar och smält den försiktigt i mikro eller över vattenbad. Smält smöret i mikron eller i en kastrull på spisen. Blanda smöret och chokladen och rör sedan ner sockret. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt och rör ner i chokladsmeten. Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en tjock smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 18 minuter.
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.
- Hacka chokladen till glasyren ganska fint. Koka upp grädden med honungen i en kastrull och häll den heta blandningen över chokladhacket. Rör tills all choklad har smält och tillsätt då smöret i mindre bitar. Rör till sist ner konjaken och blanda till en jämn och blank massa.
Låt tryffeln stelna, gärna över natten.
- Lossa brownien ur formen och lägg den med botten upp på ett bakplåtspapper eller galler. Smält tryffeln lite i mikron i några sekunder och bred den i ett jämnt lager över kakans topp och kanter.
Förvara kallt tills servering.
Publicerat den
28 maj 2009
Skriv kommentar