- Serverar: 40 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Gott till fikat för oss chokladälskare
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och värm till 37 grader.
- Rör ut jästen och sockret i degvätskan i en bunke. Tillsätt salt och mjölet lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk 30 minuter.
- Rör ihop (medans degen jäser) ingredienserna, utom chokladhacket, till fyllningen.
- Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut till plåtlånga (40 cm) plattor, ca 1 cm tjocka.
- Bred på fyllningen och strö över den hackade chokladen.
- Rulla ihop från långsidan och skär i 3-4 cm bitar. Lägg dem med snittytan upp på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills de fått fin färg.
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar