Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcaféets kladdkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mäktig och utsökt kaka som passar till alla fester.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Smält smör. Blanda ägg och socker. Häll ner smöret i blandningen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll sedan ner i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord bröad form. Grädda ca 30 min i 175 grader.
  2. Glasyr: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma gräddblandningen över och mixa lätt. Låt svalna och ställ den sedan i kylen för att stelna. Bred sedan glasyer över den svala kakan.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kvirran 16 mars 2009

    Denna kladdkaka har jag ätit och jag kan intyga att den verkligen smakar underbart gott!

  • myrsloken 12 juni 2009

    Det här är den bästa chokladkakan på lääänge. När jag först såg receptet kom det en hallonsås med och den var busenkel. 250 g hallon, 0,5 dl socker, 1 msk koncentrerad apelsinjuice, som mixas med stavmixer. Den höjer smaken på kakan ytterliggare.

  • krigas 29 november 2009

    väldigt smarrig, även utan "topping"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.