- Serverar: 10-15 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mäktig och utsökt kaka som passar till alla fester.
Instruktioner
- Kakan:
Smält smör.
Blanda ägg och socker. Häll ner smöret i blandningen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
Häll sedan ner i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord bröad form. Grädda ca 30 min i 175 grader.
- Glasyr:
Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.
Häll den varma gräddblandningen över och mixa lätt. Låt svalna och ställ den sedan i kylen för att stelna. Bred sedan glasyer över den svala kakan.
Publicerat den
16 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna kladdkaka har jag ätit och jag kan intyga att den verkligen smakar underbart gott!
Det här är den bästa chokladkakan på lääänge. När jag först såg receptet kom det en hallonsås med och den var busenkel. 250 g hallon, 0,5 dl socker, 1 msk koncentrerad apelsinjuice, som mixas med stavmixer. Den höjer smaken på kakan ytterliggare.
väldigt smarrig, även utan "topping"