Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst chokladcheesecake från himmelriket

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En mix av choklad, grädde och philadelphiaost och Maryland Cookies, jo det är precis så gott som det låter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt kakorna med en mortelstav i en bunke. Kaksmulorna ska vara små men inte jättesmå. Smält margarin eller smör i en kastrull och tillsätt det till kaksmulorna. Tryck ut i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Vispa grädden lagom hårt och tillsätt lite av grädden i chokladen. Blanda ner chokladen, philadelphiaosten i klickar och florsockeret i bunken med grädden.
  3. Bred ut blandningen i formen. Täck med plastfolie. Frys cheesecaken i minst 45 minuter, gärna över natten. Ta ut kakan 1 timme före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.