Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcheesecake

(4 kommentarer)  
Chokladcheesecake Chokladcheesecake Chokladcheesecake
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Underbart god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och mixa med kexen i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, diameter ca 20-25 cm.
  2. Fyllningen: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält 200 g choklad i vattenbad och låt svalna. Krossa resten av chokladen, 50 g. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i kokande vatten. Blanda gelatin, den smälta chokladen, chokladkross, socker, vanillinsocker och gulor med färskosten.
  3. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vispa grädden. Rör ned grädden och de vispade äggvitorna i färskostblandningen.
  4. Häll fyllningen i formen och täck över med aluminiumfolie. Låt stelna i kylskåpet över natten. Ta kakan ur formen, lägg den på ett serveringsfat och garnera med riven choklad. Eller garnera med ett choklad mönster
  5. Tips! Om du vill kan du smaksätta med 2-4 matskedar konjak eller kaffelikör. Alternativt pröva med Vit Choklad och smaksätt t ex med ett par matskedar citruslikör. Om du tillreder kakan av vit choklad behöver du dubbel sats gelatinblad (8 blad).

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • jessanpessan 31 juli 2008

    Det bästa jag ätit på länge, alla på jobbet tyckte att den var suverän!!! Jag hade dock choclate chip cookies i bottnen.

  • barabbas 28 juni 2010

    Tack vilken god cheesecake gjorde den till midsommar . jag ger den 5 poäng.

  • Heisjo 6 september 2011

    Jättegod!! Ska även testa att utesluta gelatinet och frysa den istället nästa gång. Rekommenderas varmt!

  • isseluring 13 november 2012

    Tack för denna underbara cheesecaken!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.