Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcheesecakepaj med chocolate chip cookie-smulor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Denna cheesecake är krämigt god med smak av mjölkchoklad och kaffe. Tricket med cheesecake är att inte grädda kakan för länge, för då blir den lätt grynig och torr. Istället för att ha krossade digestivekex i botten smular jag chocolate chip cookies på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör cream cheese och kesella smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen. Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner den i färskostblandningen. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en ugnsform, ca 18x25 cm, och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i drygt 20 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stelnar i kylen. Låt svalna och sedan stå kallt. Så långt kan pajen förberedas ett par dagar i förväg. Bryt kakorna i mindre bitar. Ta ut pajen ur kylen, strö över smulorna och servera till godissugna vänner.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bangboom 11 oktober 2009

    Jag älskar cheesecakes! Den här ska jag aboslut prova! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.