Chokladcheesecakepaj med chocolate chip cookie-smulor

Denna cheesecake är krämigt god med smak av mjölkchoklad och kaffe. Tricket med cheesecake är att inte grädda kakan för länge, för då blir den lätt grynig och torr. Istället för att ha krossade digestivekex i botten smular jag chocolate chip cookies på toppen.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, cheesecake
Chokladcheesecakepaj med chocolate chip cookie-smulor
Källa: Smulpajer
Uppladdad av: Bodil56
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

400 g cream cheese
1 burk (250 g) kesella, 10% fett
1/2 dl starkt, ljummet kaffe
200 g mjölkchoklad
2 ägg
1/2 dl strösocker

Topping:
200 g chocolate chip cookies

Betyg (2 röster)
Antal personer
?
Visningar:
5715
Sparat:
297

Gör så här

Rör cream cheese och kesella smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen. Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner den i färskostblandningen. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet.

Häll smeten i en ugnsform, ca 18x25 cm, och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i drygt 20 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stelnar i kylen. Låt svalna och sedan stå kallt. Så långt kan pajen förberedas ett par dagar i förväg. Bryt kakorna i mindre bitar. Ta ut pajen ur kylen, strö över smulorna och servera till godissugna vänner.

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.