Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcream med kaffe och dulce de leche

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Vacker och sagolikt god dessert i två lager.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka den kondenserade mjölken i ca 3½ timme i vatten. Häll av vattnet och låt burken svalna 20-30 minuter. Öppna den försiktigt (om den är för varm blir det tryck i burken och då kan det spruta ut lite mjölk när du öppnar) Lägg 1 msk av kolakrämen i botten på små likör- eller portvinsglas.
  2. Hacka båda chokladsorterna och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen, rör om tills chokladen smält. Rör i äggula, vaniljsocker, smör, kaffe och rom. Fördela chokladkrämen i glasen och ställ in glasen i kylen tills chokladkrämen stelnat. Det tar ungefär 2-3 timmar.
  3. Strö över lite krossade kaffebönor och lägg på ett par hela bönor på chokladcreamen. Servera med lätt vispad grädde i en skål vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.