Vacker och sagolikt god dessert i två lager.
Instruktioner
- Koka den kondenserade mjölken i ca 3½ timme i vatten. Häll av vattnet och låt burken svalna 20-30 minuter. Öppna den försiktigt (om den är för varm blir det tryck i burken och då kan det spruta ut lite mjölk när du öppnar) Lägg 1 msk av kolakrämen i botten på små likör- eller portvinsglas.
- Hacka båda chokladsorterna och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen, rör om tills chokladen smält. Rör i äggula, vaniljsocker, smör, kaffe och rom. Fördela chokladkrämen i glasen och ställ in glasen i kylen tills chokladkrämen stelnat. Det tar ungefär 2-3 timmar.
- Strö över lite krossade kaffebönor och lägg på ett par hela bönor på chokladcreamen. Servera med lätt vispad grädde i en skål vid sidan om.
Publicerat den
13 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar