Dessert för läckergommar.
Instruktioner
- Till fyllningen, häll yoghurt och mascarponeost i en skål och söta eventuellt med florsocker. Lägg mango och jordgubbar i en skål och blanda. Dela passionsfrukten i halvor, gröp ur kött och kärnor och blanda det med mango och jordgubbar. Rör om och ställ åt sidan.
- Till crépesen, sikta mjöl, kakao och salt i en skål och gör ett hål i mitten. Tillsätt ägget och vispa med en ballongvisp. Vispa gradvis i mjölken och dra ner mjölet från sidorna till en slät smet. Täck över och låt stå i 20 minuter. Hetta upp lite olja i en 18 cm stor plättlägg eller stekpanna. Häll i precis så mycket smet att den täcker botten med ett tunt lager. Grädda på medelhög värme i en minut, vänd sedan plätten och grädda den andra sidan i 30-60 sekunder, eller tills den är genomstekt.
- Lägg över crépesen på ett fat. Upprepa med resten av smeten och stapla de färdiggräddade crépesen ovanpå varandra med bakpapper emellan. Håll dem varma i ugnen medan du gräddar färdigt resten. Fördela fyllningen mellan crépesen, rulla samman dem och pudra med florsocker.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar