Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcrêpes med exotisk frukt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessert för läckergommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Till fyllningen, häll yoghurt och mascarponeost i en skål och söta eventuellt med florsocker. Lägg mango och jordgubbar i en skål och blanda. Dela passionsfrukten i halvor, gröp ur kött och kärnor och blanda det med mango och jordgubbar. Rör om och ställ åt sidan.
  2. Till crépesen, sikta mjöl, kakao och salt i en skål och gör ett hål i mitten. Tillsätt ägget och vispa med en ballongvisp. Vispa gradvis i mjölken och dra ner mjölet från sidorna till en slät smet. Täck över och låt stå i 20 minuter. Hetta upp lite olja i en 18 cm stor plättlägg eller stekpanna. Häll i precis så mycket smet att den täcker botten med ett tunt lager. Grädda på medelhög värme i en minut, vänd sedan plätten och grädda den andra sidan i 30-60 sekunder, eller tills den är genomstekt.
  3. Lägg över crépesen på ett fat. Upprepa med resten av smeten och stapla de färdiggräddade crépesen ovanpå varandra med bakpapper emellan. Håll dem varma i ugnen medan du gräddar färdigt resten. Fördela fyllningen mellan crépesen, rulla samman dem och pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.