Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcroissanter

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Croissant betyder halvmåne på franska. En croissant ska serveras nybakad, gärna lite ljummen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin.
  2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en tunn platta, ca 30x40 cm.
  3. Skär med en osthyvel matfettet i tunna skivor. Lägg matfettsskivorna på halva degplattan. Vik därefter över den andra halvan. Kavla ut degen igen. Vik den så att det blir 3 lager deg. Kavla och vik degen 2-3 gånger till.
  4. Dela degen i två delar. Forma delarna till runda bullar. Kavla ut bullarna till runda plattor, ca 30 cm i diameter. Skär och sporra ut 8 snibbar ur varje degbit. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Hacka chokladen och fördela den hackade chokladen på snibbarna. Rulla ihop degen mot spetsen. Dra i degen så att snibben kommer på undersidan.
  5. Låt croissanterna jäsa övertäckta ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägget och pensla bakverken med det. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.