Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcupcakes med chokladfrosting

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Saftiga muffins med en len chokladfrosting. Riktigt fina blir de i muffinsformar i en muffinsplåt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Tillsätt chokladen till äggblandningen. Tillsätt yoghurt och salt, sikta i mjöl och bakpulver genom en sil, vänd snabbt in i smeten med en slickpott. Häll smeten i formarna och baka mitt i ugnen ca 15 minuter.
  2. Undertiden muffinsen är i ugnen så gör du frostingen. Vispa smör, färskost, kesella och florsocker till en jämn smet. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Vänd in chokladen i smeten med en slickepott.
  3. Spritsa på kakorna när de har svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.