Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcupcakes med mintchokladglasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lika gott till fikat på sommaren som på vintern

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
  3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen, ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
  4. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med kakaon.
  5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
  6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
  7. Vispa smöret mjukt och tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar försiktigt. Rör sedan i kakaon och mintaromen. Fortsätt vispa i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. Spritsa på cupcakesen och dekorera med silverkulor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • KawaiiGotteGrisen 22 juli 2011

    En fråga, ska det verkligen vara 500 gram florsocker i!?!??! OCH det är INTE glasyr-Det ÄR smörkräm! :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.