- Serverar: 12-15 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Lika gott till fikat på sommaren som på vintern
Instruktioner
- Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst.
Låt svalna.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
- Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen,
ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
- Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med
kakaon.
- Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
- Vispa smöret mjukt och tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar försiktigt.
Rör sedan i kakaon och mintaromen. Fortsätt vispa i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt.
Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
Spritsa på cupcakesen och dekorera med silverkulor.
Publicerat den
20 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En fråga, ska det verkligen vara 500 gram florsocker i!?!??! OCH det är INTE glasyr-Det ÄR smörkräm! :(