Att kombinera sött och salt i bakverk är både gott och spännande. Prova dessa ljuvliga cupcakes med en smarrig frosting!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Rör i chokladen i smöret och rör till en slät smet. Låt svalna. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner det i smeten. Vänd ihop allt till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar i en muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt dem svalna.
- Frosting:
Vispa smör och färskost luftigt. Rör ner kolasåsen och flingsaltet. Rör ner florsockret, lite i taget. Fyll en spritspåse, försedd med rund tyll, med frostingen. Lägg påsen i kylen en stund om frostingen behöver stelna lite.
- Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med flingsalt och riven choklad.
Publicerat den
8 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar