Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcupcakes med salt karamellfrosting

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Att kombinera sött och salt i bakverk är både gott och spännande. Prova dessa ljuvliga cupcakes med en smarrig frosting!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör i chokladen i smöret och rör till en slät smet. Låt svalna. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner det i smeten. Vänd ihop allt till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar i en muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt dem svalna.
  3. Frosting: Vispa smör och färskost luftigt. Rör ner kolasåsen och flingsaltet. Rör ner florsockret, lite i taget. Fyll en spritspåse, försedd med rund tyll, med frostingen. Lägg påsen i kylen en stund om frostingen behöver stelna lite.
  4. Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med flingsalt och riven choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.