Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig chokladdessert

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Om du tycker om choklad så kommer du inte att kunna motstå den här ljuvligt mjuka och krämiga desserten. 435 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 8 portionsformar, ca 2 dl, med smör.
  2. Vispa smör och hälften av sockret med en elvisp till en porös smet. Vispa ner äggen tills allt är väl blandat.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kakaon i en skål. Vänd ner mjölblandningen, lite i taget, i smörsmeten. Varva med mjölk, tills mjölblandningen och mjölken är slut och smeten blivit jämn och slät. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Vispa ner chokladen i smeten. Skeda över chokladsmeten i portionsformarna.
  4. Blanda ner resten av sockret med resten av kakaon. Rör ner det heta vattnet i sockerblandningen till en slät sås. Fördela försiktigt såsen i varje portionsform.
  5. Ställ portionsformarna i en ugnsfast form. Häll vatten i formen tills portionsformarna täcks till två tredjedelar. Ställ in formen i ugnen och grädda cirka 30 minuter tills chokladkakorna höjt sig och är fasta på ytan. Mitten av kakorna ska fortfarande vara mjuka. Låt svalna 10 minuter före servering.
  6. Servera med grekisk yoghurt och bär efter säsong.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.