Om du tycker om choklad så kommer du inte att kunna motstå den här ljuvligt mjuka och krämiga desserten.
435 kcal/portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 8 portionsformar, ca 2 dl, med smör.
- Vispa smör och hälften av sockret med en elvisp till en porös smet. Vispa ner äggen tills allt är väl blandat.
- Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kakaon i en skål. Vänd ner mjölblandningen, lite i taget, i smörsmeten. Varva med mjölk, tills mjölblandningen och mjölken är slut och smeten blivit jämn och slät. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Vispa ner chokladen i smeten. Skeda över chokladsmeten i portionsformarna.
- Blanda ner resten av sockret med resten av kakaon. Rör ner det heta vattnet i sockerblandningen till en slät sås. Fördela försiktigt såsen i varje portionsform.
- Ställ portionsformarna i en ugnsfast form. Häll vatten i formen tills portionsformarna täcks till två tredjedelar. Ställ in formen i ugnen och grädda cirka 30 minuter tills chokladkakorna höjt sig och är fasta på ytan. Mitten av kakorna ska fortfarande vara mjuka. Låt svalna 10 minuter före servering.
- Servera med grekisk yoghurt och bär efter säsong.
Publicerat den
22 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar