Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade havrekakor - GI

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är ett recept på en mer hälsosam småkaka, inspirerad av GI. Den innhåller nyttiga fiberhavregryn men inget vanligt socker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn med mandelmjöl, kokosmjöl, stevia strö och vaniljpulver. Tillsätt rumsvarmt smör och blanda tills smöret är välfördelat.
  2. Rör därefter ner den hackade chokladen och äggulorna. Blanda till en deg. Forma till cirka 10 kakor på ett bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-12 minuter tills kakorna börjar bli bruna i kantera. Låt kakorna kallna.
  4. När kakorna kallnat smälter du cirka 70 gram choklad tillsammans med 1 tsk kokosolja.
  5. Bred eller doppa halva delen av havrekakorna i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper (gärna i en kyl).
  6. http://bakasockerfritt.blogg.se/

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 26 november 2013

    Testat, men gilla det inte. Det är svårt att baka sockerfria kakor. Har faktiskt aldrig hittat något riktigt bra. Möjligen skulle man kunna använda kakdegen som en topping på en fruktpaj, kanske med hallon i botten. Ska nog ge receptet en ny chans som smulpaj.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.