- Serverar: 20 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Enklare kan ingen baka - och knappast snabbare. 25 minuter till kaffebordet om man skippar chokladdoppet, annars ytterligare 20 minuter i kylskåpet. Dessutom minimalt med kladd - allt görs med händerna i en bunke.
Instruktioner
- Riv mandelmassan direkt i bunken. Tillsätt mandelspån och äggvita. Blanda med händerna.
- Forma avlånga "fingrar" av mandelmassasmeten och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. De flyter inte ut, utan kan läggas med bara någon centimeters avstånd.
- Grädda vid ca 225 grader i ca 15 minuter (till de är gyllenbruna). Tag ut och låt svalna (lägg bakplåtspappret direkt på diskbänken).
- Efter 5-10 minuter kan man lossa dem.
- Smält chokladen i ett smalt glas i mikron. Doppa ena änden och lägg kakorna på ett bakplåtspapper på en kall plåt. Ställ i kylen i 20 minuter. Smaskens smaskens...
Publicerat den
21 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smart recept och det blir ju inte sämre av att det går fort och ser väldigt gott ut! Sparas och ska absolut testas!
Jättegoda och väldigt lätta att göra. Jag gjorde som inte så stora så det blev fler och jag hade dom i ugnen 10 min.
Kul att ni gillar dem - missa inte att testa tryffeltårtan som jag oxå lagt upp. Dess botten var inspirationen till dessa kakor - receptet är detsamma - mandelmassa, äggvita och mandelspån - och tryffeln går väldigt fort. Har taglagsfest idag - tog (sammanlagd arbetsinsats) ca 25 minuter (dock måste det stå i kylskåpet längre tid).
De här gillade jag! Super enkla att göra och även rätt roliga att baka faktiskt. Kan tänka mig att de är perfekt att göra tillsammans med barn. Jag tyckte dock att de såg klara ut redan efter 10min i ugnen. Jag lät dem ändå vara inne ca. 13min och det verkade ha gott bra men de hade nog kunnat tas ut redan vid 11-12 min.
Jättebra recept, enkelt och gott. Dom gör jag nog fler gånger.