Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk nougat

 
Skriv ut

Lite bök och stök, men smakar underbart!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en form på 30x10 cm med matolja (man kan också klä den med oblat, men det kan vara svårt att få tag på! Fanns förut på Apoteket.). Värm honungen över vattenbad. Värm långsamt upp socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Rör med träsked tills det lösts upp. Tillsätt glukos och koka upp. Täck med lock och låt koka tre minuter. Ta av locket och koka till 138 grader (bräckprov). Häll honungen i sockerlagen och koka till 143 grader. Doppa kastrullen hastigt i kallt vatten för att avbryta kokningen. Vispa äggvitorna till hårt skum och häll sedan långsamt ned sockerlagen i en jämn stråle under ständig vispning. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och vispa tills blandningen blir fast. Lyft från värmen och blanda i nötter (och körsbär). Häll massan i formen och täck med smort bakplåtspapper (eller oblat). Lägg en bräda över med en tyngd på och låt stå över natten. Stjälp upp nougaten och skär den i fyrkanter eller stänger. Kan chokladdoppas. Förvaras i burk med lock.
  2. Tips: Slå in varje bit för sig i smörpapper så kladdar de inte ihop.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.