Instruktioner
Hacka mandeln grovt. Riv det yttersta skalet från apelsinen. Pressa ur apelsinsaften.
Blanda vetemjöl, bakpulver och strösocker i en bunke. Tillsätt sirap, det rivna apelsinskalet och ½ dl pressad apelsinsaft och smöret skuret i mindre bitar.
Knåda ihop det hela till en fast deg.
Dela degen i två delar och rulla till en rulle ca 4-5 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och lägg i kylen några timmar.
Ta ut de nu stelnade rullarna och skär i tunna skivor med vass kniv. Lägg inte kakorna för tätt på plåten då de flyter ut något.
Grädda i 175 grader 12-13 minuter. De ska ha fått lite färg. Låt kakorna svalna av ordentligt.
Smält blockchokladen över vattenbad eller i micron. Doppa kakorna i chokladen. När det blir mindre choklad kvar i skålen så ta hjälp av en tsk och lägg upp chokladen mot kakan.
Lägg kakorna på bakplåtspapper att stelna.