God chokladkaka
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Klipp till ett bakplåtspapper efter formens storlek och lägg det i botten på formen.
- Blanda vatten, flytande margarin, choklad och socker i en kastrull. Värm på låg värme tills socker och choklad har löst sig. Rör under tiden. Låt det hela svalna till rumstemperatur.
- Sikta samman mjöl och kakao och rör ner det försiktigt i chokladblandningen.
- Vispa ihop ägg och vaniljsocker och rör ner det i chokladsmeten. Häll smeten i springformen.
- Grädda i ugnen i 1 timme eller tills provstickan är torr. Stjälp upp kakan när den har svalnat.
- Garnera med chokladflagor, frukt, vispad Milda Visp eller glasyr
Publicerat den
29 september 2007
Liknande recept
Skriv kommentar