Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfudgekaka

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

God chokladkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Klipp till ett bakplåtspapper efter formens storlek och lägg det i botten på formen.
  2. Blanda vatten, flytande margarin, choklad och socker i en kastrull. Värm på låg värme tills socker och choklad har löst sig. Rör under tiden. Låt det hela svalna till rumstemperatur.
  3. Sikta samman mjöl och kakao och rör ner det försiktigt i chokladblandningen.
  4. Vispa ihop ägg och vaniljsocker och rör ner det i chokladsmeten. Häll smeten i springformen.
  5. Grädda i ugnen i 1 timme eller tills provstickan är torr. Stjälp upp kakan när den har svalnat.
  6. Garnera med chokladflagor, frukt, vispad Milda Visp eller glasyr

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.