Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfyllda nötkakor

 
  • Serverar: 70 portioner
  • Tid: 1 timme 8 minuter
Skriv ut

Söta och smakar så gott av nötter och mocka.att man har svårt att bara ta en.Perfekta små munsbitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal hasselnötskärnorna och blanda med mjöl och socker. Skiva ner matfettet och hacka snabbt samman till en deg.Använd gärna matberedare.
  2. Forma degen till ca 4 cm tjocka rullar och lägg dem kylskåpskallt i ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.Ta fram en deglängd i taget och skär upp ca 1 cm tjocka skivor.
  4. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ca 8 minuter.Låt kakorna kallna på plåten.
  5. Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och smält över varmt vatten-bad eller i microugn.
  6. Lägg samman kakorna 2 och 2 med lite smält choklad emellan.
  7. Tips! kakrullarna håller sig flera dagar i kylskåpet om du inte vill grädda dem samma dag. Förvara dem inlindade i plastfilm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.