- Serverar: 70 portioner
- Tid: 1 timme 8 minuter
Skriv ut
Söta och smakar så gott av nötter och mocka.att man har svårt att bara ta en.Perfekta små munsbitar.
Instruktioner
- Mal hasselnötskärnorna och blanda med mjöl och socker.
Skiva ner matfettet och hacka snabbt samman till en deg.Använd gärna matberedare.
- Forma degen till ca 4 cm tjocka rullar och lägg dem kylskåpskallt i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.Ta fram en deglängd i taget och skär upp ca 1 cm tjocka skivor.
- Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ca 8 minuter.Låt kakorna kallna på plåten.
- Bryt den mörka chokladen i mindre bitar och smält över varmt vatten-bad eller i microugn.
- Lägg samman kakorna 2 och 2 med lite smält choklad emellan.
- Tips! kakrullarna håller sig flera dagar i kylskåpet om du inte vill grädda dem samma dag. Förvara dem inlindade i plastfilm.
Publicerat den
31 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar