Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglöggstårta med färska fikon

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En variant på den klassiska ”kladdtårtan” smaksatt med glögg och dekorerad med färska fikon matchar den heta glöggen perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, cirka 25–30 minuter. Den ska vara lite lös i mitten. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker och dekorera tårtan med färska fikon, skurna i kvartar. Bjud gärna lite vispad grädde vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.