Otroligt goda.
Många chokladsorter är det men använd endast de smaker och choklad som du själv vill ha.
Gjorde ett nytt recept som blev som en blandning av kaka och godis.
Jag lätt långpannan vara ca 30 minuter i ugnen så de blev knapriga för att sedan efter några tuggor kännas lite sega.
Instruktioner
- Smörj och bröa (jag använde kokosflingor) en liten långpanna ca 25 gånger 35 cm.
Botten:
Smält på låg värme smör och choklad (inte vit), rör tills det blir en slät massa.
Häll i farin- och muscovadosocker och rör tills allt löst upp sig.
Blanda i ägg och vaniljsocker, rör om.
Rör därefter ner mjöl, nötter och vit choklad, häll den färdiga massan i långpannan.
Grädda godiskakan i 175 grader ca 20-30 minuter beroende på ugn och hårdhet på kakan. Testa med en provsticka i mitten om den är färdig.
Stjälp upp godiskakan på galler och låt den svalna.
- Glasyr:
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en gryta och låt det bli en slät massa på medelvärme.
Låt massan kallna i grytan tills konsistensen är lagom tjock för att bredas på godiskakan.
- Ställ den sedan i kylen för att glasyren ska stelna helt.
Skär den i bitar efter eget tycke.
Publicerat den
12 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter jättegott men oj vad mycke ingredienser och olika chokladsorter...så blir nog lite för jobbigt för mej. :)
Måste bara testa ditt recept.Låter väldigt spännande:)
Ja, annis70 de här verkligen goda. På 2 dagar har jag ätit upp halva plåten med godiskakor själv, tog även med några till jobbet för det är alltid bättre att höra vad andra tycker. De blev så omtyckta, att de tog flera. En 5:a blev det.