Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med chokladgrädde

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den enklaste kolapajen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och mixa det tillsammans med Digestivekexen. Tryck ut i en pajform och ställ kallt att stelna.
  2. Sjud den oöppnade burken kondenserad mjölk i en kastrull med kallt vatten. Observera att burken ska vara täckt med vatten under hela tiden, så fyll på efter hand. Sjud i 3 timmar och kyl i kallt vatten en stund innan burken öppnas.
  3. Fyll pajskalet och ställ kallt att stelna.
  4. Koka upp grädden och smält chokladen i den heta grädden. Låt svalna och ställ i kyl.
  5. Vispa upp den kalla chokladgrädden. Bred den över kolakrämen och dekorera med färska bär tex hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.