- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En tårta för chokladälskare.
Instruktioner
- Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omörning. Blanda mjölet med bakpulvrer, vanilj och kakao. Sikta ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad hjärtform, 1½ l, gärna med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen ca, 30 minuter. 175 grader.
- Glasyr:
Koka upp grädden tillsammans med honungen i en gryta. Ta grytan ifrån värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner det i den heta grädden. Låt chokladen smälta under omrörning. Låt glasyren svalna lite. Stjälp upp hjärtekakan. Bred glasyren över kakan när den börjar att stelna.
- Mockagrädde:
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Rör ut kaffepulver och kakao i kokhett vatten. Tillsätt det urkramade gelatinbladet under omrörning. Rör tills gelatinet är ordentligt löst. Vispa grädden tillsammans med sockret. Rör ner grädden, lite i taget, i den avsvalnade kaffeblandningen. Låt mockagrädden stelna. Spritsa den på kakan. Dekorera ev med smält vit choklad
Publicerat den
26 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar