Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladhjärta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En tårta för chokladälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omörning. Blanda mjölet med bakpulvrer, vanilj och kakao. Sikta ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad hjärtform, 1½ l, gärna med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen ca, 30 minuter. 175 grader.
  2. Glasyr: Koka upp grädden tillsammans med honungen i en gryta. Ta grytan ifrån värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner det i den heta grädden. Låt chokladen smälta under omrörning. Låt glasyren svalna lite. Stjälp upp hjärtekakan. Bred glasyren över kakan när den börjar att stelna.
  3. Mockagrädde: Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Rör ut kaffepulver och kakao i kokhett vatten. Tillsätt det urkramade gelatinbladet under omrörning. Rör tills gelatinet är ordentligt löst. Vispa grädden tillsammans med sockret. Rör ner grädden, lite i taget, i den avsvalnade kaffeblandningen. Låt mockagrädden stelna. Spritsa den på kakan. Dekorera ev med smält vit choklad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.