Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladhjärtan

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lite lyxiga kakor att servera till kaffet när man bara vill ha något litet och lite med chokladsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan och arbeta ihop den med matfett, ägg och kakao. Bred ut smeten i bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 30 cm stor. Jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 - 25 minuter. Ta ut formen och låt kakan svalna. Ta ut ca 25 kakor med en liten hjärtform.
  2. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Doppa kakans ovansida och kanter i den smälta chokladen. Garnera med apelsinskivorna.
  3. Lägg kakorna kallt till serveringen. Perfekt till en kopp kaffe.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.