Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkärlekskaka

 
Skriv ut

Hittade på den här kakan eftersom jag ständigt är så sugen på choklad. Glasyren hör till kärleksmums men den passar riktigt bra här med. Socker ska stå med två gånger i kakareceptet, läs beskrivningen så förstår ni.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en liten långpanna (minst 25×30 cm). Blanda kakao, mjölk och socker i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.
  2. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen och vaniljsockret. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner i smeten växelvis med chokladblandningen. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter, känn med en provsticka om den är klar (inget kladd på stickan). Topping: Smält blockchokladen över vattenbad (eller ev i micron) och bred ut över kakan när den svalnat något. Glasyren: Smält smör i en kastrull, rör ner vatten (kaffe), kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
  4. Ringla glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Låt stå och stelna och skär sen kakan i fyrkantiga bitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.