- Serverar: 12 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Smaskig chokladtårta.Otroligt god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
- Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.
- Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
- Mixa hallon, socker och apelsinjuicekoncentrat till en sås och servera till. Vispad grädde smaksatt med lite apelsin är gott till.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för receptet Kram SEA
Mycket gott det vill jag lova!! Heja Skåne!
En av de godaste kladdkakorna jag ätit! Det blev perfekt med hallonsåsen till!
Hej!! Den var fantastiskt god, helt ljuvlig.. Alla älskade den!! Det är nog en av dom bästa jag ätit... Tusen tack för att du delade med dig av receptet så vi andra kan få smaka den oxå...//Milla
Underbart seg och god. Mums!! Vi åt den naturell utan topping, med en klick glass.