Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaféets kladdkaka

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Smaskig chokladtårta.Otroligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
  3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
  4. Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.
  5. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
  6. Mixa hallon, socker och apelsinjuicekoncentrat till en sås och servera till. Vispad grädde smaksatt med lite apelsin är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • SEAbjrpn 7 november 2008

    Tack för receptet Kram SEA

  • Husmoran 14 november 2008

    Mycket gott det vill jag lova!! Heja Skåne!

  • chokladcookie 22 november 2008

    En av de godaste kladdkakorna jag ätit! Det blev perfekt med hallonsåsen till!

  • millas 1 juni 2009

    Hej!! Den var fantastiskt god, helt ljuvlig.. Alla älskade den!! Det är nog en av dom bästa jag ätit... Tusen tack för att du delade med dig av receptet så vi andra kan få smaka den oxå...//Milla

  • krigas 13 augusti 2009

    Underbart seg och god. Mums!! Vi åt den naturell utan topping, med en klick glass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.