Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaffekaka

 
  • Serverar: 10-14 portioner
Skriv ut

En läcker segkladdig kaka som gillas även av de som inte dricker kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22-23 cm i diameter, med löstagbar kant. Strö över den hackade chokladen.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18-22 minuter. Låt den svalna i formen och ställ den i kylskåpet en stund innan du skär den i bitar.
  5. Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.