Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och ananaskaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En härligt saftig chokladkaka med ananas och mandelmassa. Ananasen gömmer sig som en spännande och lite ovanalig överraskning i kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en bakform, ca 2 liter.
  2. Låt ananasen rinna av väl. Rör eller vispa smör och socker vitt och poröst.
  3. Tillsätt fyra ägg, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjölken.
  4. Riv mandelmassan och rör samman med det resterande ägget och ananaskrosset.
  5. Häll hälften av chokladsmeten i formen, fyll sedan på med ananassmeten. Avsluta med att bre ut den resterande chokladsmeten överst.
  6. Grädda kakan ca 1 timma. Låt den svalna innan du skär i den. Förvara kakan kallt. Pudra lite florsocker över precis innan kakan serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.