En härligt saftig chokladkaka med ananas och mandelmassa. Ananasen gömmer sig som en spännande och lite ovanalig överraskning i kakan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en bakform, ca 2 liter.
- Låt ananasen rinna av väl. Rör eller vispa smör och socker vitt och poröst.
- Tillsätt fyra ägg, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjölken.
- Riv mandelmassan och rör samman med det resterande ägget och ananaskrosset.
- Häll hälften av chokladsmeten i formen, fyll sedan på med ananassmeten. Avsluta med att bre ut den resterande chokladsmeten överst.
- Grädda kakan ca 1 timma. Låt den svalna innan du skär i den. Förvara kakan kallt. Pudra lite florsocker över precis innan kakan serveras.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar