Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfri chokladkaka på rödbetor

 
  • Serverar: 7 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En protein chokladkaka på rödbetor. Och nej, den smakar alltså inte rödbetor. Faktum är att jag inte heller tänker meddela mannen att det är det som de innehåller ikväll när han kommer hem!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Skala sedan 2 stora rödbetor, eller 4 medelstora, skär upp dem och koka dem tills de blivit mjuka. Mixa sedan rödbetorna till en puré, det ska bli cirka 1 dl. Tillsätt vaniljpulver och två urkärnade dadlar och mixa igen.
  2. Blanda sedan ner resterande ingredienser i bunken med rödbetspurén och blanda med en sked, låt smeten vila i cirka 5 minuter så fiberhusken sätter sig. Ta sedan fram en brödform, jag hade ingen i mindre format – så jag delade av min form med en bit folie så kakan blev cirka 10 cm lång och ungefär 5 cm hög.
  3. Smörj formen med kokosolja och ställ in i ugnen i 37 minuter. Låt kakan svalna helt, pudra med kakao och skär sedan upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.