Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

chokladkakor med mjuk chokladkräm

(1 kommentar)  
Skriv ut

Goda små chokladkakor som går åt snabbt! Blir ungefär 20 stycken. Medan det står "extra fint mjöl" i receptet funkar vanligt vetemjöl utmärk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader.
  2. Kakor: Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Vispa smör och socker luftigt och blanda ner ägget. Sikta över mjöl, kakao och vaniljsocker och vänd ner det i smörblandningen med en gaffel tills dess att allt är jämnt fördelat och en fast deg bildas.
  3. Dela upp degen i 20 lika stora delar och rulla dem till bollar. Lägg ut på plåtarna och grädda i 15 minuter. Ta ut plåtarna ur ugnen och gör små fördjupningar i kakorna med baksidan av en tesked.
  4. Fyllning: Smält choklad, smör och sirap i en skål över vattenbad under ständig omrörning. Klicka kräm i fördjupningarna, lägg kakorna på ett ugnsgaller och låt svalna.
  5. Förvara i en lufttät burk i 4-5 dagar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LisaTi 8 september 2011

    Jag älskade dem här kakorna, måste bara säga det. Orkade inte göra någon kräm, men kakorna i sig var väldigt goda. Min lillebror (4 år) har börjat kräva detta varje vecka nu! Roligt och lätt att göra, tycker jag. Mums.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.