Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ginnys amerikanska chokladkaka med frosting

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Oemotståndlig saftig chokladkaka med frosting. Kräver en stor rund kakform om ca 2-3 liter, räcker väl till 10 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Blanda ihop mjöl, bikarbonat, salt och socker i en bunke.
  2. Smält margarin tillsammans med kakaopulver och vatten i en kastrull, låt koka ihop under omrörning.
  3. Häll detta över mjöl och sockerblandningen, rör om och tillsätt filmjölk, ägg och vaniljsocker. Blanda allt noga.
  4. Häll kakan i en stor, smord , 2-3 liters rund form. Baka kakan i 180 grader i ca 30-45 minuter, tills kakan känns torr.
  5. Gör frostingen under tiden. Smält margarinet i en kastrull tillsammans med kakao och filmjölk, låt koka upp under omrörning. Tillsätt florsocker och vaniljsocker, blanda väl. Häll detta över den nygräddade kakan och låt svalna.
  6. Servera och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.