Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med kaffe

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Perfekt när man ska få gäster på fika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en form med löstagbar kant. (ca 26cm i diameter) Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull på svag värme. Rör ner i mjölk och honung. Rör i äggulor, finhackade mandlar, kaffe och hälften av sockret. Vispa äggvitorna hårda och tillsätt gradvis resten av sockret. Vänd i dem försiktigt med chokladsmeten i formen.
  2. Grädda chokladkakan mitt i ugnen i 30-45 minuter i ca: 180 grader. Kakan blir då lite kladdig inuti. Om man vill ha den mera genomgräddad ska den gräddas i ytterligare 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matkarin 22 juni 2012

    Funderar på receptet "Chokladkaka med kaffe", ska det vara kaffepulver eller drickbart kaffe? Mvh matkarin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.