150 kalorier per bit
Den här chokladkakan ger mycket mindre kalorier än den färdigköpta, men har ändå den rätta kombinationen av mjukt och knaprigt, lätt och nötigt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna eller fyrkantig bakform 20x20 cm.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt, kakao och farin.
Tillsätt det smälta margarinet och vaniljsockret.
Häll därefter över vattnet och rör om riktigt väl så att det inte blir kvar några mjölklumpar.
- Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter.
Låt kakan svalna i formen i 15 minuter, lägg över den på ett galler och låt den svalna ytterligare.
- Skär den i bitar.
- Tips:
Den här sortens kaka ska vara knaprig på ytan men mjuk och kladdig i mitten så prova med provsticka när kakan stått i ugnen ungefär i 20 minuter. Den ska ha mörk skorpa på ytan men kleta av sig lite i mitten.
- Variation:
Tillsätt 50 g hackade valnötter tillsammans med vaniljen.
Publicerat den
9 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar