Detta är lyxiga, krämiga och chokladrika kakor. I mitten döljs en passionstryffel som ger bakverken en syrlig och exotisk smak.
Instruktioner
- Börja med passionstryffeln. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Lägg köttet i en sil och passera. Släng kärnorna och spara saften.
- Finhacka den vita chokladen och lägg i en liten skål. Häll grädde, socker och passionsfruktssaften i en kastrull och koka upp.
- Häll lite av den heta passionsfruktsblandningen över den vita chokladen och rör tills blandningen blir slät.
- Häll ner resten av passionsfruktsblandningen, lite i taget, tills all vätska har blandats med chokladen. Rör till sist ner smöret.
- Häll upp tryffeln i små aluminiumformar, t ex ischokladformar, muffinsformar eller muffinsbleck. Använd gärna dubbla formar så att kanterna inte viker sig. Ställ formarna i frysen så stelnar tryffeln snabbare.
- Gör chokladsmeten under tiden. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker och salt tills det är vitt och pösigt.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver och blanda ner det i smeten. Tillsätt smöret och vipa tills smeten blir slät. Ställ ut 12 muffinsformar och smörj dem. Fyll formarna till ⅓ med smet.
- Ta ut tryffeln ur frysen och tryck ner dem i smeten i formarna. Fyll på med resten av smeten så att tryffeln blir helt inkapslad av smet. Försök att täcka tryffeln helt med smet annars rinner den ut.
- Grädda kakorna 12-15 minuter. Låt svalna något men servera gärna medan de fortfarande är lite varma.
Publicerat den
27 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar