Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel mjuk chokladkaka

(4 kommentarer)  
Enkel mjuk chokladkaka Enkel mjuk chokladkaka Enkel mjuk chokladkaka
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En jättegod chokladkaka som är otroligt lätt att göra, en riktig "släng ihop-kaka" Den enda chokladkakan jag gör efter att ha fått receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret/margarinet. Blanda allt torrt. Vispa äggen lätt (jag brukar vispa dem med en gaffel i en djuptallrik ca 1 min). Tillsätt det smälta margarinet/smöret och äggen i det torra. Häll sist i hett vatten, jag brukar sätta igång vattenkokaren när jag börjar. Smeten blir väldigt rinnig, men det är precis så det ska vara. Häll i bröad form, in i ugn i 175 grader ca 40 minuter.
  2. Ett tips är att förvara den i kylen en stund innan servering, den är mycket saftig!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Fustvatnet 10 augusti 2012

    Hallo har bakt denne , hadde 1/2 dl mere hvetemel. så hadde jeg romdråper i stede for vaniljesukker. Å den ble så fin stor og saftig. Super bra kaffekake. Lett å bake . Så takk for denne fine kakeopskriften.

  • mexiko12 10 augusti 2012

    Vad kul att höra att den blev uppskattad! Ja, den är verkligen saftig, och den är ju så himla enkel att göra att man gärna gör den lite för ofta....

  • BeritIngegerd 20 september 2012

    Fantastiskt god och lättbakt kaka. Kommer definitivt att baka den många, många fler gånger. Stort tack för receptet!

  • Chyvero 16 maj 2013

    Mycket god , fått mycket beröm för den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.