Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en form på 20 cm i dm.
Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme, tillsätt vattnet och rör till en slät smet.
Ta kastrullen från värmen, låt svalna.
Vispa äggulorna och socker vitt och poröst.
Häll ner chokladblandningen och tillsätt mjöl.
Rör tills det blir slät.
Vispa äggvitorna i en annan skål till ett hårt skum.
Vänd ner äggvitorna i smeten.
Häll smeten i formen.
Grädda ca 1 timme eller tills den är något torr.
Låt kakan få svalna.
Glasyr;
Smält chokladen och smöret i en kastrull på svag värme, rör tills en slät smet.
Låt svalna tills glasyren fått en bredbar konsistens, rör om då och då.
Fördela en tredjedel av glasyren ovanpå kakan och en tredjedel till på kanterna.
Spritsa små knoppar med resten på kakan.
Oj,Oj,Oj,
Det här är nog de godaste jag har ätit
Tack så himla mycket för ett topp Recept
Tine
mmmmm5 april 2009
"Grädda tills den är något torr". Menar du att den verkligen ska vara torr som en kaka som gräddats lite för länge, eller att den inte ska vara helt kladdig....?
Oj,Oj,Oj, Det här är nog de godaste jag har ätit Tack så himla mycket för ett topp Recept Tine
"Grädda tills den är något torr". Menar du att den verkligen ska vara torr som en kaka som gräddats lite för länge, eller att den inte ska vara helt kladdig....?