Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka à la Lagmark i braspanna

 
  • Serverar: 12-30 portioner
Skriv ut

Receptet är anpassat för en elegantare dessert men för hemmabruk kan man baka kakan i en vanlig springform eller i en braspanna och skära i rutor. Tänk på att kniven måste sköljas i varmt vatten när man skär, annars klibbar det. Det tar ca 5-6 timmar för kakan att svalna innan man kan skära, gör därför kakan dagen innan. Gör man den eleganta varianten stelnar det på 1-2 timmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sockerkaksanslag ("tårtbotten") skuren i ½ cm tjocka skivor läggs i botten på 12 stycken ringformar med 7 cm diameter.
  2. Chokladkaka: Smält smöret. Smält sedan ner chokladen i smöret och blanda väl.
  3. Vispa ägg och citronjuice cirka 1 minut, blanda i grädden. Rör om väl. Blanda sedan med chokladen.
  4. Häll i formarna. Grädda 15-20 minuter i 120°C varm ugn. Kakan ska ha stelnat på ytan.
  5. Apelsinchips: Koka upp vatten och socker, tillsätt 1 dl färskpressad citronsaft. Lägg ner apelsinskivorna i sockerlagen i cirka 30 minuter. Lägg skivorna på en "evighetsduk" (silikonmatta) och torka i ugnen på 75-85°C. Det brukar ta 1-2 timmar beroende på fuktigheten i apelsinen och på hur tjocka skivorna är. Låt svalna till rumstemperatur

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.