Fantastiskt goda och saftiga portionsbitar med mandelmjöl och hallon. Toppade med en kladdig chokladkola glasyr, hallon och blåbär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält chokladen och smöret tillsammans i en skål över vattenbad. Ta skålen från värmen och rör ner sockret. Vispa i äggen och äggulan, ett i taget tills du får en blank och slät smet.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i chokladblandningen till en smidig smet. Fördela smeten i en långpanna, ca 20x30 cm. Strö över hallonen och tryck ner dem i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
- Glasyr:
Hacka chokladen. Värm upp grädde och sirap. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner chokladen när gräddblandningen svalnat något. Tillsätt smöret och rör till en slät kräm.
- Låt kakan kallna och toppa den med glasyren. Skär kakan i rutor och garnera med hallon och blåbär.
Publicerat den
3 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar