Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med daimgrädde

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Chokladkaka som passar när man är flera Den kan gärna stå övertäckt i kylen över natten utan att garneras. Skär den i lagom portionsbitar, klicka över daimgrädden och garnera med bär och citronmeliss.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Smörj en form ca 20x30 cm med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
  4. Smält matfettet i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar, lägg ner den i matfettet och låt den smälta. Rör om och låt svalna.
  5. Vispa upp äggen med sockret. Rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt och rör ner till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
  7. Låt kakan svalna. Den kan gärna stå övertäckt i kylen över natten.
  8. Lägg kakan på ett uppläggningsfat.
  9. Vispa grädden ej för hårt. Krossa daimen och vänd ner det mesta av den och limeskalet i grädden. Bred grädden på kakan och garnera med resten av daimen, bären och citronmeliss.
  10. Tips: Servera med rårörda hallon
  11. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.