Chokladkaka som passar när man är flera
Den kan gärna stå övertäckt i kylen över natten utan att garneras.
Skär den i lagom portionsbitar, klicka över daimgrädden och garnera med bär och citronmeliss.
Instruktioner
- Ugn 200°
- Sätt ugnen på 200°.
- Smörj en form ca 20x30 cm med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
- Smält matfettet i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar, lägg ner den i matfettet och låt den smälta. Rör om och låt svalna.
- Vispa upp äggen med sockret. Rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt och rör ner till en jämn smet. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
- Låt kakan svalna. Den kan gärna stå övertäckt i kylen över natten.
- Lägg kakan på ett uppläggningsfat.
- Vispa grädden ej för hårt. Krossa daimen och vänd ner det mesta av den och limeskalet i grädden.
Bred grädden på kakan och garnera med resten av daimen, bären och citronmeliss.
- Tips: Servera med rårörda hallon
- Lycka till!
Publicerat den
20 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar